Kalp damar hastalıkları ve cinsellik

Kalp damar hastalıkları ve cinsellik

Paylaşın!

Kalp ve cinsellik hem duygusal bağlamda, hem de sağlık bağlamında sık sık bir araya gelen iki kavram. Bu konuda pek çok yorum ve söylenti var, ama gerçek durumun pek fazla bilindiği söylenemez. bu konuda 20 Ağustos 2014’de o zaman yayında olan HTV’de sevgili Billur Kalkavan ile “Kalp Damar Hastalıkları ve Cinsellik” konulu keyifli bir sohbet gerçekleştirmiştik. Tamamını Billur TV sitesinde izleyebileceğiniz bu sohbeti daha kolay izlenebilmesi açısından 7 klip haliine dönüştürdüm. Güzel bir sohbetti, arşivlerde kalmasına gönlüm razı gelmedi.

1. Bölüm

Sohbetin bu ilk bölümünde kalp ve cinsellik konusuna geçmeden önce daha ziyade kalp hastalıkları hakkında genel konuları konuştuk. Kalp hastalıkları ne kadar sıktır, sebepleri nelerdir, nasıl kendini gösterir, belirtileri ve sonuçları nelerdir gibi hususlardan bahsettik. Bu kapsamda kırık kalp sendromundan da söz ettik.

2. Bölüm

Bu bölümden itibaren de kalp damar hastalıkları ve cinsellik ilişkilerini konuşmaya başladık. İkinci kısımda kalp rahatsızlığı ve kalbe yönelik müdahaleler sonrasında cinsel hayatın nasıl olması gerektiği konusunu konuştuk.

3. Bölüm

Üçüncü kısımda kalp hastalıkları sonrası yapılması gerekenler konusunu konuştuk. Bu kapsamda sigara ve cinsellik konusu da gündeme geldi. Cinsel gücü arttırıcı ilaçlarla sigaranın ilişkisi konusu da bu bölümde konuşuldu.

4. Bölüm

Sohbetin dördüncü kısmında kadınlar, kalp hastalığı, sigara ve doğum kontrol hapları konusunu konuşarak başladık. Diğer doğum kontrol yöntemlerinin kullanımını tartıştıktan sonra kadında kalp krizinin belirtileri ve gizli kalp krizlerinden söz ettik.

5. Bölüm

Bu konuşmanın 5. bölümünde seks ve kalp krizinden ölüm hakkında konuştuk. Seks kalpten ölüm sebebi olur mu ve bunu engellemek için neler yapmalı gibi konular gündeme geldi.

6. Bölüm

Sohbetimizin altıncı bölümünde kalp hastalıkları, cinsellik, iktidarsızlık ve ilaç kullanımı arasındaki ilişkilerden söz ettik. Kalp ilaçları cinselliği etkiler mi, damar sertliği cinsellik üzerinde ne gibi etkiler yapar konuları gündeme geldi. Performans arttırıcı mavi hapların kullanımı ve bunun yarattığı sakıncalar da konuşuldu.

7. Bölüm

Bu sohbetin yedinci ve son bölümünde de kadınların kalp hastalığından korunmak için yapması gerekenler ve genel olarak kalp hastalığından korunmak için uygulanacak davranış biçimleri konuşuldu.

Oldukça keyifli geçen bu sohbet programında işin çeşitli boyutlarını ele almaya gayret etmiştik. Aradan geçen zamana rağmen hala burada konuştuklarımız geçerli.

Bu yazıda anlatılanlar bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için doktorunuzun önerileri çerçevesinde hareket ediniz.

Randevu alın